Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Čosić: Od sutra radnicima RAOP-a isplata 410.000 KM

On je naglasio da je lokalna zajednica na čijem je čelu u tijesnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima u vezi sa ovom firmom i da je završila sve što je obećano.

10.06.2014. 07:46 / Izvor: SRNA

Vlada Republike Srpske uplatila je 410.000 KM, koje će u naredna dva dana biti isplaćene radnicima "Energoinvest - Rasklopne opreme" /RAOP/ koji nisu naplatili svoja potraživanja, bilo da jesu ili da nisu podnijeli tužbu, izjavio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

"Opština Istočno Novo Sarajevo već je krenula u konkretne aktivnosti kako bi svakom radniku, na bazi njihovih ličnih zahtjeva, već sutra i prekosutra bio uplaćen odgovarajući iznos za više od 90 radnika", precizirao je Ćosić.

On je naglasio da je lokalna zajednica na čijem je čelu u tijesnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima u vezi sa ovom firmom i da je završila sve što je obećano.

Prema njegovim riječima, činjenica jeste da dio radnika još čeka na naplatu svojih potraživanja, ali je otvoren prosec koji će biti nastavljen u saradnji sa radnicima.

"Isto tako, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i predsjedniku Željki Cvijanović, koji su intervenisali sa ovim sredstvima, sada nećemo imati radnika RAOP-a koji nisu naplatili ništa od svojih potraživanja", konstatovao je Ćosić.

On je izrazio uvjerenje da će sukcesivno teći dalje zapošljavanje u RAOP-u, posredstvom ruskih investitora.

"Prema informacijama kojima raspolažem, u novoj firmi u Istočnom Sarajevu vrše se ozbiljne pripreme za početak serijske proizvodnje najnovije generacije visokonaponskih prekidača i da `Elektroinženjering – Elekroenergetska oprema` priprema ozbiljan investicioni plan", zaključio je Ćosić.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti