Covid19 fotodnevnik iz Fabrike cementa Lukavac: Svjedočanstvo jednog vremena

17.09.2020. 09:34 / Izvor: Akta.ba

Ovaj fotografski zapis predstavlja svjedočanstvo jednog vremena u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona, njegujući zajedništvo i timski duh, pokazali spremnost i hrabrost.

Fabrika cementa Lukavac je realizirala zanimljiv projekt pod nazivom "Covid-19 fotodnevnik“, s namjerom da napravi trajni dokument kao odgovor ali i podsjećanje na krizu izazvanu pandemijom. Fotografijom je zabilježena radna atmosfera tokom jednog radnog dana u fabrici, a u fokusu su bili uposlenici i uposlenice, jer briga za njihovo zdravlje, dobrobit i zadovoljstvo jedan je od najvažnijih postulata u poslovanju fabrike. Bez njih ne bi bilo ni razvoja ni uspjeha Lukavac Cementa i Lukavac Betona.

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, ističe da je "Covid-19 fotodnevnik” posvećen svim saradnicama i saradnicima.

“Činjenica je da je koronavirus promijenio mnogo toga kako u BiH tako i u cijelom svijetu. S jedne strane svakodnevno utiče na naše živote i poslovanje, ali s druge strane je pokrenuo i izrodio mnoge zanimljive i kreativne projekte. U ovom za sve nas teškom vremenu morali smo se organizirati i prilagoditi novim i neočekivanim okolnostima, poštujući pri tome propisane mjere za zaštitu svog i zdravlja drugih. I uspjeli smo, sačuvali smo sva radna mjesta i postigli značajne rezultate u proizvodnji i prodaji naših proizvoda", kazao je Begić.

Ovaj fotografski zapis predstavlja svjedočanstvo jednog vremena u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona, njegujući zajedništvo i timski duh, pokazali spremnost i hrabrost da se bore i dalje rade. Odgovornim ponašanjem i zalaganjem svakodnevno su davali i daju ogroman doprinos da pogoni Fabrike cementa Lukavac rade bez dana prekida. Fotodnevnik je i zahvalnica svima njima za iskazanu odgovornost, požrtvovanost i disciplinu.

U fotodnevniku je svaka slika priča za sebe, ali i dokaz da kriza može biti izazov i da se uz strogo poštivanje svih propisanih mjera ipak može normalno raditi i biti uspješan. Poruka iz Fabrike cementa Lukavac je: "Budimo i dalje odgovorni prema sebi i drugima!”

"COVID-19 FOTODNEVNIK“ možete prelistati na https://lukavaccement.ba/category/covid-19/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti