Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose

23.05.2018. 07:45 / Izvor: Fena

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naglasio je danas na Poslovnom forumu BiH - Grčka u Atini, da BiH i Grčka imaju prijateljske odnose, nemaju otvorenih pitanja, ali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose i vanjskotrgovinsku razmjenu.

Poslovni forum je organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH), u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH (VTKBiH).

Tokom izlaganja, Crnadak je poručio da je taj forum odlična prilika da se institucije i privredni subjekti iz BiH i Grčke bolje upoznaju i razmijene iskustva te izrazio nadu da će iz više od 50 planiranih direktnih poslovnih susreta proizaći i konkretni dogovori, koji će donijeti obostranu korist.

Na otvaranju Poslovnog foruma, osim Crnatka, obratio se i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH  Mirko Šarović, potpredsjednik VTKBiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Sa grčke strane, na Forumu su učestvovali predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.

Tokom Poslovnog foruma potpisan je Memorandum o razumijevanju između SEV-a i VTKBiH, a održan je i veći broj sastanaka bh. i grčkih privrednika.

Po završetku Foruma, Crnadak se sastao sa alternativnim ministrom vanjskih poslova Grčke Giorgosom Katrougalosom, saopćeno je iz MVP-a

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti