Crnadak očekuje kandidatski status za BiH u ovoj godini

06.01.2018. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Crnadak očekuje kandidatski status za BiH u ovoj godini

Šef misije IOM-a upoznao je Crnatka s radom te organizacije u BiH i regionu, a izrazio je nadu za daljom uspješnom saradnjom.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izrazio je očekivanje da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, naglašavajući da su dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH upravo evropske integracije i regionalna saradnja.

Tokom jučerašnjeg  susreta s ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH Halom El Bishlawy, naglasio je značaj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje koja je ključna za privredni razvoj regiоna, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bishlawy je izrazila zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa BiH i Egipta te je istaknula opredijeljenost Egipata za dalje unapređenje saradnje s BiH, posebno u oblastima turizma, obrazovanja, privrede i borbe protiv terorizma i ekstremizma.

U razgovoru sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peterom Van der Auweraertom, Crnadak je istakao da je saradnja s tom organizacijom veoma važna za BiH te je sa sagovornikom razmijenio mišljenja o aktivnostima borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Šef misije IOM-a upoznao je Crnatka s radom te organizacije u BiH i regionu, a izrazio je nadu za daljom uspješnom saradnjom na svim nivoima vlasti u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti