CRS pomaže uspostavljanje poslovnih i industrijskih zona u RS-u

06.04.2019. 10:38 / Izvor: Akta.ba
CRS pomaže uspostavljanje poslovnih i industrijskih zona u RS-u

Projekat se odnosi na izradu preporuka za uspostavljanje i upravljanje industrijskih - poslovnih zona u Republici Srpskoj.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević,  održao je jučer u prostorijama ministarstva, sastanak sa delegacijom  Američke humanitarne i razvojne agencije (Catholic Relief Service – CRS)  koju predvodi predstavnik ove humanitarne agencije  za BiH Debra An Šombrg  (Debra Ann Shomberg) .

Na sastanku je potpisan  Protokol o saradnji kojim se definišu međusobne obaveze potpisnika u vezi sa realizacijom Projekta jačanja jedinica lokalne samouprave i viših nivoa vlasti pri unapređenju upravljačkih kapaciteta.

CRS je Američka humanitarna i razvojna agencija koja djeluje u BiH preko 25 godina, radeći na razvoju lokalnih zajednica kroz različite projekte, uključujući  i socijalno stanovanje, unapređenje komunalne infrastrukture,  te podršku jedinicama lokalne samouprave u unapređenju efikasnosti i transparentnosti.

Projekat se odnosi na izradu preporuka za uspostavljanje i upravljanje industrijskih /poslovnih zona u Republici Srpskoj, koju finansira i realizuje Američka  humanitarna i razvojna agencija (CRS), a planirani završetak navedenih aktivnosti je 30.06.2019.godine.

Ministar Petričević je izrazio zahvalnost na podršci koju je Američka humanitarna i razvojna agencija pružila ministarstvu, koja se realizuje kroz finansiranje ovog Projekta, te naglasio da je izrada ovog Projekta značajna za razvoj malih i srednjih preduzeća, jer bi obuhvatao podatke bitne o lokacijama koje se nude potencijalnim investitorima kao i podatke o zakonodavstvu i uslovima poslovanja u Repblici Srpskoj.​

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti