Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Cryo-Save kupio banku matičnih ćelija Salveo Biotechnology iz Švajcarske

11.03.2014. 11:36 / Izvor: eKapija.ba

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela Salveo Biotehnology, renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi u Švajcarskoj.  Potpisani ugovor podrazumijeva preuzimanje svih aktivnosti Salveo Biotehnology od strane Cryo-Save-a, a koje su vezane za pohranjivanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.

Salveo Biotehnology, švajcarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi,  specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švajcarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švajcarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.

Čelnici Cryo-Save-a kažu da akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost Cryo-Save-u i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa Salveom jača se liderska pozicija Cryo Save-a  i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Save-u.

"Preuzimanje švajcarske banke Salveo već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group,  jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija Cryo-Save u Evropi", izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog  i ovlaštenog  partnera Cryo-Save-a za Bosnu i Hercegovinu.

Cryo-Save je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za Cryo-Save.  Akcija pod nazivom "Prijavi se za budućnost!", nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6.  i 7. mjesecu,  počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu i www.facebook.com/maticnecelije.eu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti