Čubrilović-Moore: Pokazana opredijeljenost za evropske vrijednosti

13.02.2015. 08:30 / Izvor: Fena
Čubrilović-Moore: Pokazana opredijeljenost za evropske vrijednosti

Jednoglasnim usvajanjem Izjave o principima pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, Narodna skupština Republike Srpske pokazala je opredijeljenost za evropske vrijednosti i ispunjavanje standarda na putu ka EU.

Jednoglasnim usvajanjem Izjave o principima pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, Narodna skupština Republike Srpske pokazala je opredijeljenost za evropske vrijednosti i ispunjavanje standarda na putu ka EU, rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović tokom razgovora sa šefom Misije OESCE-a u BiH Jonathanom Moorom.

Tokom sastanka u Banjoj Luci, Čubrilović je ocijenio da usaglašena Izjava odražava stav organa i institucija RS, saopćeno je iz kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Čubrilović je istakao da je Narodna skupština pokazala jedinstvo u vezi ključnih pitanja i uloge na putu evropskih integracija i uspostavljanja funkcionalnog mehanizma koordinacije, u skladu s ustavima RS i BiH.

Ambasador Moore je pohvalio činjenicu da je entitetski parlament usvojio Izjavu o principima pristupanja BiH EU i time pokazao odgovornost u procesu evropskih integracija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti