Čudo iz Vogošće: Udvostručili broj radnika i najavljuju nove investicije

10.12.2019. 08:06 / Izvor: Akta.ba
Čudo iz Vogošće: Udvostručili broj radnika i najavljuju nove investicije

Nakon obilaska proizvodnih kapaciteta Općinski načelnik je izjavio kako nije pretjerivanje kada se o „Praktiku“ govori kao o čudu

Predstavnici Općine Vogošća, predvođeni Općinskim načelnikom Edinom Smajićem, obavili finalni monitornig u firmi „Praktik“ iz Vogošće kako bi utvrdili da li su ispunjene sve odredbe iz ugovora o dodjeli poticaja ovoj firmi. Prije dvije godine, u okviru projekta realizovanog sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo „Praktik“ je, kao proizvodna i izvozno orjentisana firma, a nakon provedene procedure javnog poziva, ostvario pravo na poticaj u iznosu od oko 325.000,00 KM.

Obaveza ove firme bila je da u roku od dvije godine izgradi novih 5.000 kvadratnih metara novih proizvodnih kapaciteta i zaposli 31-og novog radnika. Predstavnici Općine Vogošća su, sa zadovoljstvom mogli konstatovati kako su sve odredbe iz ugovora ispoštovane, obišli su novoizgrađene kapacitete i utvrdili kako je zaposleno preko šezdeset novih radnika. Naime, u trenutku apliciranja firma „Praktik“ je imala 63 uposlena radnika, a danas ima 129.

Nakon obilaska proizvodnih kapaciteta Općinski načelnik je izjavio kako nije pretjerivanje kada se o „Praktiku“ govori kao o čudu. Vlasnik i direktor firme „Praktik“ Muhamed Žero zahvalio je Općini Vogošća na podršci i prezentirao planove za dalje proširenje kapaciteta i izgradnju novih proizvodnih pogona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti