Cvijanović: Cilj povećanja akciza je da pokrene i ojača privredu

09.01.2018. 07:55 / Izvor: SRNA
Cvijanović: Cilj povećanja akciza je da pokrene i ojača privredu

Povećanje akciza ne bi trebalo pokrenuti povećanje svih drugih cijena.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je cilj usvajanja seta zakona o akcizama da pokrene ili dodatno ojača privredne aktivnosti, te da da određene garancije da se može povlačiti novac iz međunarodnih finansijskih organizacija.

"Povećanje akciza treba da da Republici novi zamah u smislu izgradnje puteva i auto-puteva, a povlačenje više sredstava za posljedicu će imati angažovanje naše građevinske operative, uslužnih djelatnosti i mnogih drugih grana koje će prepoznati tu privrednu priliku", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Na pitanje kako će se povećanje akciza i najavljeno poskupljenje goriva odraziti na ostale troškove života, Cvijanovićeva je istakla da povećanje akciza ne bi trebalo pokrenuti povećanje svih drugih cijena.

"Akcize imaju svoju svrhu i ne bismo toliko insistirali na njima da nije tako. To su minimalna povećanja, ali treba znati da je Srpska mjesto gdje je cijena goriva bila ubjedljivo najniža u cijeloj regiji, i da će i sa ovim povećanjem isto biti vrlo niska i konkurentna", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da o tome svjedoče i redovi vozila iz Hrvatske i Srbije koji dolaze u Srpsku da toče gorivo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti