Cvijanović: Republika Srpska vraća više duga nego što se zadužuje

25.09.2019. 07:50 / Izvor: SRNA
Cvijanović: Republika Srpska vraća više duga nego što se zadužuje

Politika Vlade Republike Srpske da krediti budu korišteni za strateški važne projekte.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Republika Srpska vraća mnogo veći iznos duga nego što je iznos novog zaduživanja, te da je među najmanje zaduženim u regionu.

"Garantujem da ćemo uredno servisirati kredite kao što smo to uspjevali do sada. Niz godina, uključujući i teške godine ekonomske krize, Srpska je vraćala mnogo veći iznos duga, nego što se zaduživala. Čak i u tim teškim vremenima je vraćano oko 115 miliona KM više nego što je uzimano kredita", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je politika Vlade Republike Srpske da krediti budu korišteni za strateški važne projekte poput infrastrukturnih kao što je slučaj i u drugim zemljama.

"Raduje nas to da smo početkom ove, pa čak i prošle godine smanjili nivo zaduženosti i on je jedan od najnižih u regiji. Zemlje oko nas su mnogo više zadužene. Onog dana kada je zaduženost pala na 38,5 odsto bruto domaćeg proizvoda znala sam da neće biti problema i ne treba da postoji briga u vezi sa otplatom duga. Zaduživanje ne služi za dnevnu potrošnju, već za strateške projekte kao i svuda u svijetu", istakla je Cvijanovićeva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti