Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Cvijanović: Uskoro nove mjere za poboljšanje statusa penzionera

02.07.2018. 09:09 / Izvor: SRNA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je jučer nove intervencije Vlade Republike Srpske za poboljšanje statusa penzionera.

"U ime Vlade sam, zajedno sa penzionerima, dogovorila još nekoliko poteza u narednom periodu. Svakako biće još jedna intervencija, a usaglasili smo se da pokušamo prvo da djelujemo prema onima koji imaju najniže penzije", rekla je Cvijanovićeva na izletišu Solila kod Teslića, gdje je prisustvovala druženju penzionera.

Ona kaže da je jako ponosna na mjeru prebacivanja isplata penzija na trezor, što je dovelo do apsolutne sigurnosti i redovnosti isplate, iako je u vrijeme donošenja ta odluke djelovala prilično hrabro i nije uživala punu podršku.

Podsjetila je da je prošle godine ostvaren rekordan broj zaposlenih, te da je RS imala najbolju pokrivenost uvoza izvozom.

"Sve to nam daje mogućnost da računamo da će penzije biti veće već sa najavljenim povećanjem plata. Penzioneri već od sljedeće godine mogu očekivati da imaju redovno usklađivanje penzija", rekla je Cvijanovićeva.

Današnjem trećem po redu druženju penzionera na izletištu Solila na planini Borja kod Teslića prisustvovali su i predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić, te predsjednik Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

Druženju se odazvalo oko 2.000 penzionera sa područja opština Teslić, Petrovo, Kotor Varoš i Čelinac. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti