Dalmatinci ni ove godine neće propustiti skijanje u BiH: Brojni već rezervirali

14.12.2020. 10:52 / Izvor: Večernji List
Dalmatinci ni ove godine neće propustiti skijanje u BiH: Brojni već rezervirali

Ljubitelji snježnih radosti i skijanja iz Hrvatske ove će godine, izgleda, na skijanje moći ići samo u Bosnu i Hercegovinu, i to na Kupres, Blidinje, Vlašić, Bjelašnicu i Jahorinu.

Ljubitelji snježnih radosti i skijanja iz Hrvatske ove će godine, izgleda, na skijanje moći ići samo u Bosnu i Hercegovinu, i to na Kupres, Blidinje, Vlašić, Bjelašnicu i Jahorinu. Skijališta u Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji vjerovatno neće početi raditi u siječnju, nego možda u ožujku. Međutim, zato će raditi skijaški centar na Kupresu Adria ski, kao i skijalište Risovac na području Parka prirode Blidinje, piše Slobodna Dalmacija. 

Kako je kazao vlasnik kupreškog skijališta Zvonko Bagarić, na skijanje će na Kupres doći najviše Dalmatinaca, a među njima Makarana.

"Prema upitima i rezervacijama, na skijanje nam dolazi 90 posto Makarana, od kojih je većina rezervirala smještaj, a mi smo skijalište pripremili kao da nema pandemije koronavirusa. Ma Makarani su vam ovdje kao doma i stalno nas zovu za rezervacije, kao i gosti od Zadra do Dubrovnika", ističe Bagarić, dodavši da su lani skijalište otvorili na Silvestrovo, tako da će ga i ove godine osposobiti do kraja godine i pustiti u funkciju.

"Mislim da unatoč koroni skijanje neće biti upitno jer pripremamo velik broj otvorenih objekata", dodaje Bagarić. I u ski-centru Vlašić spremaju se za skijašku sezonu pa nam je tamošnja djelatnica kazala da već imaju dosta upita iz Hrvatske.

I na skijalištu Risovac na Blidinju Dalmatinci će ove godine guštati u snijegu, a kako je za Slobodnu Dalmaciju kazao djelatnik Ivan Rezo, sezona skijanja, naravno, ovisi o količini prirodnog snijega.

"Zasad imamo veliki interes Makarana za skijanje, koji ovdje na Risovcu provode vrijeme i ljeti i zimi. Skijalište nam je otvorenog tipa i sada imamo najviše upita od Makarana, Dubrovčana i Šibenčana. Nama nisu izdane nikakve mjere zabrane u vezi s otvaranjem skijališta, tako da se nadamo da će nam ova skijaška sezona proteći u najboljem redu", kazao je Rezo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti