Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Danas isplata avgustovske plate radnicima rudnika "Kreka"

24.09.2021. 13:24 / Izvor: Akta.ba

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić izjavio je da je za danas planirana isplata avgustvovske plate radnicima rudnika "Kreka".

Na sastanku sa upravom firme "Elektroprivreda BiH", a povodom Dana koncerna preduzeća, Džindić je rekao da je informaciju o platama dobio od uprave ovog rudnika, saopšteno je iz federalne Vlade.

On je zatražio od uprave "Elektroprivrede" da izvijesti o toku restrukturisanja rudnika u okviru koncerna, kao i da detaljno obrazlože razloge kontinuiranih protesta i problema u "Kreki".

Džindić je rekao da program restrukturisanja i ispunjavanje preuzetih obaveza ne smiju biti dovedeni u pitanje ni sa čije strane, te da zahtijeva od rukovodstva "Elektroprivrede" da ubrza sprovođenje plana restrukturisanja i uređenja stanja u rudnicima u okviru koncerna.

Direktor "Elektroprivrede BiH" Admir Andelija rekao je da je ovo preduzeće ispunilo svoj dio dogovora koji se odnosi na "Kreku", te pozvao predstavnike Sindikata rudnika da ispune svoje obaveze preuzete sporazumom potpisanim 19. maja, jer će svojim daljim opstruisanjem i odustajanjem od ispunjavanja obaveza rudnike odvesti u stečaj.

Uprava "Elektroprivrede BiH" informisala je Džindića o trenutnim i narednim aktivnostima na izgradnji Bloka sedam Termoelektrane "Tuzla".

U saopštenju je navedeno da federalna Vlada očekuje u vrlo skorom vremenu izjašnjavanje organa o mogućim modalitetima nastavka realizacije projekta

PODIJELI:

TAGOVI:

#RMU Kreka

#isplata plate

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti