Vijesti

Danas otvoren Telecom centar Bugojno

04.02.2008. 15:51 / Izvor: Fena

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović danas su otvorili Telecom centar Bugojno BH Telecoma.

Za građane Bugojna i okolnih mjesta otvaranje ovog centra će značiti mnogo veću dostupnost svih usluga BH Telecoma od dosadašnje.

Naime, postojeća dva šalterska mjesta BH Telecoma u objektu BH Pošte su svakodnevno bila opterećena potrebama građana Bugojna za uslugama BH Telecoma i nisu mogla zadovoljiti njihove zahtjeve.

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović je naglasio da će u ovoj godini na području Srednjobosanskog kantona biti otvorena uz Centar u Bugojnu još tri telekom centra, te da će u ovoj godini BH Telecom imati čak 24 telekom centra širom Bosne i Hercegovine, a toliko ih je za otvaranje planirano i naredne, 2009. godine.

Građanima zainteresiranim za usluge BH Telecoma u novom Telecom centru će biti omogućena kupovina fiksnih i mobilnih priključaka BH Line i BH Mobile mreže, fiksnih i mobilnih telefonskih aparata, Internet priključaka i usluga, Ultra Plus i Ultra Start paketa, Ultra kartica i svih ostalih servisa i usluga fiksne, mobilne i paketske mreže, te ostalih usluga i proizvoda iz širokog uslužnog i prodajnog asortimana BH Telecoma.

Ovaj centar će građanima Bugojna i okolnih mjesta pružati i usluge naplate, tako da će u ovom centru oni moći i platiti i svoje BH Telecom račune, kao i dobiti, po potrebi, duplikate svojih računa.

Kao i ovaj centar, i ostali telekom centri BH Telecoma od 1.februara 2008., pružaju usluge naplate pretplatnicima sa područja njihovih nadležnih regionalnih direkcija.

Telecom centar Bugojno se nalazi u samom centru grada, u ulici Sultan Ahmedova bb, prostran je i moderno uređen.

U sklopu ovog centra će se prostor od 64 m2 koristiti za usluživanju korisnika.

Izvođenje radova na adaptaciji Telecom centra Bugojno je počelo oktobra 2007.godine. Izvođač radova na adaptaciji je bila firma "Merkez Oil" d.o.o. Novi Travnik, koja je u roku od 75 dana uspjela kvalitetno završiti građevinske i radove na opremanju prostora.

Vođenje projekta, koordinaciju i nadzor su uradili zaposlenici BH Telecoma uz svakodnevne radne zadatke.

Novi Telekom centar Bugojno svečano je otvoren prisustvu brojnih zvaničnika sa područja Srednjobosanskog kantona, općina Bugojno, Travnik i Donji Vakuf, menadžmenta BH Telecoma d.d. Sarajevo, te brojnih gostiju, saopćio je BH Telecom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti