Danas rješenje za rušenje objekta firme "Higijena" na Prvoj transverzali

29.11.2019. 07:46 / Izvor: Akta.ba
Danas rješenje za rušenje objekta firme 'Higijena' na Prvoj transverzali

Planirano je da do narednog sastanka Općina Centar završi parcelizaciju zemljišta od ulice Braće Begića do Bosnalijeka.

Rješenje za rušenje objekta firme "Higijena" na trasi Prve transverzale Općina Centar donijet će danas, kako bi se mogli uvesti izvođači radova i početi s uklanjanjem tog objekta, najavljeno je na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju te gradske saobraćajnice.

Planirano je da do narednog sastanka Općina Centar završi parcelizaciju zemljišta od ulice Braće Begića do Bosnalijeka, čime bi se stekli uslovi za dalje rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na toj dionici.

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić informisao je prisutne kako je održan sastanak sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, na kojem je dogovoreno da se ubuduće sve pristigle žalbe na geodetske poslove na Prvoj transverzali smatraju apsolutnim prioritetom u rješavanju.

Hulusić je istaknuo da je Fedralna uprava spremna održati i radno-konsultativne sastanke s nadležnim u općinama kako bi im dali preporuke u rješavanju određenih predmeta.

Također je zaključeno kako je potrebno da ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić i pravobranilac KS Kemal Karić održe sastanak sa predsjednicom Općinskog suda i šefom zemljišno-knjižnog odjela kako bi se ubrzalo uknjižavanje prava vlasništva na ugovore.

Usvojen je i zaključak da od sljedećeg sastanka nadležni u općini izvještavaju Operativnu grupu o pokrenutim procesima eksproprijacije koji se vode u nadležnim imovinsko-pravnim općinskim službama kako bi, ukoliko je potrebno, svi od Zavoda za izgradnju do resornih ministarstava u tim procesima pomogli, saopćeno je iz Press službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti