Danas sjednica Parlamenta FBiH, bit će razmatran prijedlog lockdowna na 15 dana u FBiH

18.03.2021. 07:36 / Izvor: Akta.ba
Danas sjednica Parlamenta FBiH, bit će razmatran prijedlog lockdowna na 15 dana u FBiH

U Sarajevu će danas biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji.

U Sarajevu će danas biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji.

Sjednica počinje u 11 sati a na njoj će biti razmatrano uvođenje lockdowna na nivou entiteta.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma je sazvana o temi “Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje“.

Zahtjev za održavanje za najavljene sjednice ovog parlamenta podnijele su opozicione stranke. Sjednica će biti održana zbog znatno pogoršanog epidemiološkog stanja u ovom entitetu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović izjavio je za Fenu da današnja vanredna sjednica treba da donese najbolja rješenja u pravcu prijedloga mjera za suzbijanje pandemije i masovne vakcinacije stanovništva.

"Prebacivanje odgovornosti s jednog nivoa vlasti na drugi s političkim i politikantskim primjesama ne bi trebalo da bude u fokusu sjednice. Sjednica je zakazana zajedničkim stavom Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH čiji su članovi svi šefovi klubova zastupnika u Predstavničkom domu i jednoglasno je zauzet stav da ona bude održana online obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije", dodao je Zaimović.  

Zastupnica Naše stranke (NS) u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić je najavila je na svom Facebook profilu da će ovaj zakonodavni dom razmatrati dvosedmični lockdown ili zatvaranje u cijelom entitetu.

"Sutra bismo mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja Federacije Bosne i Hercegovine na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti COVID 3 zakon, kojim bi se privrednicima nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac", poručila je Ćudić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti