Danas zvanično počinju radovi na tunelu Hranjen

04.03.2019. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Danas zvanično počinju radovi na tunelu Hranjen

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa JP "Autoceste" Federacije danas će svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji tunela Hranjen.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa JP "Autoceste" Federacije danas će svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji tunela Hranjen, u sklopu realizacije projekta izgradnje brze ceste Goražde-Sarajevo.

Ovom jednom od najznačajnijih događaja u historiji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koji se organizuje u sklopu obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pored zvaničnika iz političkog, vjerskog i društveno-političkog života ovog Kantona, kako je najavljeno, prisustvovaće najviši zvaničnici iz Predsjedništva i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Prije svečane ceremonije koja je zakazana u 12,00 sati na lokalitetu Hrenovice, na portalu tunela, odnosno mjestu gdje bi trebali započeti radovi na njegovom probijanju, delegacije će  položiti cvijeće na spomen obilježja šehidima i palim borcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina i partizanskom spomen obilježju u Prači i Hrenovici.

Ne treba posebno naglašavati šta početak ovih radova znači za stanovnike, a posebno privrednike Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Zato sutrašnji čin, koji je simbolično posvećen jednom od najznačajnijih datuma u istoriji naše države, Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ima višestruko značenje, i zasigurno je od onih dana koji će biti upisan u noviju historiju ovog Kantona.

Izvođač radova na tunelu Hranjen je firma "Euro- Asfalt" iz Sarajeva.

Radovi u okviru LOT 1 podrazumijevaju probijanje tunela i izgradnju primarne pregrade. Rok za izgradnju tunela je 36 mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti