Danprom građa na čelu crne liste

23.01.2014. 08:47 / Izvor: Glas Srpske
Danprom građa na čelu crne liste

Na drugom mjestu dugovanja je "Orah Stakorina" iz Čajniča čija dugovanja dosežu 349.817 maraka, dok je treću poziciju zauzelo preduzeće "Venesa" iz Brčkog sa dugom od 211.543 maraka.

Na crnoj listi "Šuma RS" nalazi se 547 firmi od kojih samo osam najvećih dužnika ovom preduzeću treba da izmiri 1,7 miliona maraka.

U Šumama RS kazali su Glasu Srpske da je najveći dužnik za uzetu, a neplaćenu robu "Danprom građa" iz Prnjavora čija dugovanja iznose 423.643 marke.

Preduzeće "Danprom" bilo je registrovano na Vojislava Milutina, a nakon što je napravilo dug prema Šumama RS ugašeno je. Najviše dugovanja prema Šumama RS  firma Danprom je napravila dok je na čelu Šuma bio Neđo Ilić.

"Na drugom mjestu je 'Orah Stakorina' iz Čajniča čija dugovanja dosežu 349.817 maraka, dok je treću poziciju zauzelo preduzeće 'Venesa' iz Brčkog sa dugom od 211.543 maraka",  rekli su u Šumama RS.

Na crnoj listi na četvrtom mjestu nalazi se "Akva lajf" Sokolac sa dugom od 209.000 maraka, dok se na petoj poziciji nalazi preduzeće "Crvena stijena" iz Pala koja Šumama treba da plati 167.892 marke.

Preduzeće "Bor" iz Han Pijeska duguje 154.141 KM, a na crnoj listi nalaze se i firme "Jurišić" iz Čađavice sa dugom od 125.575 maraka, te "Atila" Pale sa nešto manjim iznosom, odnosno ovo preduzeće na račun "Šuma RS" treba da uplati 109.848 maraka.

U Šumama RS rekli su da će danas objaviti ažuriranu listu dužnika sa ukupnim iznosom koji duguju Šumama RS.

U ovom preduzeću naglasili su da su podnijeli tužbe za naplatu potraživanja koja se duguju Šumama RS.

Vršilac dužnosti direktora Šuma RS Radenko Laketić ranije je rekao da su i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS (MUP RS) proslijedili spisak firmi koje su uzimale, a nisu plaćale robu. Dodao je da bi možda trebalo ispitati i najveće dužnike da li su imali namjeru da prevare Šume RS.

MUP RS je u proteklom periodu sproveo nekoliko akcija s ciljem suzbijanja kriminala u Šumama RS, a banjalučki Centar javne bezbjednosti je prije nekoliko dana Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnio izvještaj protiv bivšeg generalnog direktora Šuma RS Neđe Ilića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti