Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dejokop i Roading zaduženi za zimsko održavanje cesta u Orašju

Čišćenjem, posipanjem solju i abrazivnim materijalom održavat će se i Carinski terminal na Graničnom prijelazu Orašje-Županja.

19.12.2019. 09:24 / Izvor: Akta.ba

Poslovi zimskog održavanja lokalnih cesta na području općine Orašje do 15.3.2020. godine povjereni su Konzorciju firmi Dejokop iz Boka i Roading iz Gračanice. Okvirni sporazum o tome potpisali su u ime Općine Orašje načelnik Stanko Vincetić i u ime Konzorcija Tanja Džijan, a na temelju rezultata provedenog konkurentskog postupka javne nabave.

Ugovorom su definirane ulice odnosno ceste po mjesnim zajednicama koje će biti redovno održavane čišćenjem, posipanjem solju i abrazivnim materijalom, kao i ceste po mjesnim zajednicama koje će biti očišćene samo zgrtanjem snijega po intervenciji.

Čišćenjem, posipanjem solju i abrazivnim materijalom održavat će se i Carinski terminal na Graničnom prijelazu Orašje-Županja.

Ukupna vrijednost vršenja usluge zimskog održavanja lokalnih cesta ugovorena je na iznos od 126.020,70 KM, međutim kako se radi o Okvirnom sporazumu i čišćenje ovisi o intervencijama odnosno zimskim uvjetima, u dosadašnjim godinama prosječna cijena zimskog održavanja iznosila je malo više od 45 tisuća maraka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti