Delegacija evroazijske federacije sindikata u posjeti BiH

29.10.2007. 13:05 / Izvor: Fena
Delegacija evroazijske federacije sindikata u posjeti BiH

Delegacija Evroazijske federacije sindikata iz Istanbula, koju predvodi predsjednik Cemail Bakindi, doputovala je u posjetu Bosni i Hercegovini.

Domaćin sindikalnoj delegaciji Evroazijske federacije je Samostalni sindikat PPDIVUT BiH – jedan od osnivača i dvanaest sindikata članica ove federacije.

Osim toga, u Sarajevu u sjedištu sindikata PPDIVUTBiH nalazi se i regionalni ured evroazijske sindikalne Federacije.

Iz PPDIVUT-a su najavljeni sindikalni skupovi kadrova PPDIVUT-a u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, na kojima će predsjednik i članovi sindikalne delegacije Evroazijske federacije govoriti o razlozima formiranja ove federacije, njenim osnivačima i članicama, organizacionoj strukturi, principima i strategiji djelovanja.

Kako su naglasili članovi sindikalne delegacije, ovi sindikalni skupovi i razmjena informacija i iskustava bit će ujedno i u funkciji priprema za održavanje naredne sindikalne konferencije evroazijske Federacije, koja će se iduće godine bit održana u Rumuniji.

Sindikalna delegacija iz Istanbula će zajedno s delegacijom Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH s predsjednikom Mehmedom Avdagićem na čelu prisustvovati i svečanom prijemu u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu povodom 29. oktobra na Dan Republike Turske, saopćeno je iz PPDIVUT-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti