Delegacija istočnog Azerbejdžana posjetila Grupaciju MIMS: Interes za uvoz bh. proizvoda

24.07.2009. 10:07 / Izvor: Oslobođenje
Delegacija istočnog Azerbejdžana posjetila Grupaciju MIMS: Interes za uvoz bh. proizvoda

Delegacija visokih državnih dužnosnika i uspješnih privrednika iz istočnog Azerbejdžana, Republika Iran, tokom posjete Klasu 23.07.2009. godine, izrazila je zainteresiranost za uspostavu saradnje sa Grupacijom MIMS, jednom od najvećih privatnih kompanija u BiH.

"Privlači nas činjenica da se Grupacija MIMS bavi širokom lepezom različitih djelatnosti ne samo u BiH nego i u susjednim zemljama i Libiji. MIMS ima velike potencijale i dobre poslovne ideje među kojima nas posebno interesiraju energetski projekti. Naime, u veoma razvijenoj ekonomiji Irana važno mjesto zauzima energetika i na tom polju postoje brojne mogućnosti za saradnju s Grupacijom MIMS. Zainteresirani smo i za uvoz nekih proizvoda Klasa, Sarajevske pivare i drugih članica Grupacije", kazao je Sadeg Najafi, predsjednik Privredne komore istočnog Azerbejdžana.

Dobrodošlicu gostima poželjeli su Vahid Pašović, direktor Klasa, Hasan Bećirović i Edib Bašić u ime Grupacije MIMS, saopćeno je iz Klasa.

"Iran i BiH imaju dobre političke, ali loše privredne odnose. Privrednici su uvijek voljni sarađivati i iznaći nove poslovne mogućnosti. Nastavit ćemo razgovore s delegacijom istočnog Azerbejdžana već u augustu na velikom međunarodnom privrednom sajmu u Tabrizu", kazali su domaćini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti