Delegacija iz Republike Turske zainteresovana za drvoprerađivačku industriju

26.04.2018. 14:49 / Izvor: Akta.ba
Delegacija iz Republike Turske zainteresovana za drvoprerađivačku industriju

Izuzetno veliko interesovanje je bilo za identifikovane projekte u domenu turizma i hotelijerstva.

Tokom drugog dana održavanja Sarjevo business foruma Nedžad Gušić, rukovodilac Odjela za investicije u BBI banci sumirao je dešavanja kada su u pitanju održani sastanci sa investitorima. Istakao je da su do sada pozitivni rezultati direktnih sastanaka sa investitorima koji svakako imaju u planu investirati u BiH, te tako proširiti i nastaviti saradnju kako sa kompanijama, tako i učvrstiti saradnje između BiH i drugih zemalja.

Istakao je izuzetno zadovoljstvo tokom prvih preliminarnih podataka koji se vezani za prvu polovinu današnjeg dana i održane B2B sastanke.

"Izuzetno veliko interesovanje je bilo za identifikovane projekte u domenu turizma i hotelijerstva. Moram istaći i da je obavljen interesantan sastanak sa delegacijom iz Republike Turske", riječi su Gušića koji j dodao da je delegacija iz Turske spremna napraviti investiciju u drvoprerađivačku industriju i proizvodnju namještaja.

"To nam je jako bitno, s obzirom da takvi prijekti dovode do masovnijeg zapošljavanja, a što je i jedan od ciljeva Sarajevo Business Foruma", kazao je Gušić tokom održavanja SBF.

Poručio je i da su u punom kapacitetu na raspolaganju domaćim privrednicima i vlasnicima projekata, te da se

"Nadamo se da ćemo imati bolje rezultate nego prošle godine, a dosadašnji podaci to već pokazuju", istakao je Gušić. 

Također je poručio da će se B2B sastanci nastaviti i u ostatku današnjeg programa, te da će sigurno iz toga izaći pozitivni segmenti saradnje.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti