Delegacija Općine Velika Kladuša obišla privrednike općine Grude

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Delegacija Općine Velika Kladuša obišla privrednike općine Grude

25.07.2019. 09:41 / Izvor: Akta.ba

Uspješna priča općine Grude traje već duže vremena, broj zaposlenih pokazuje pozitivne trendove, strukturu zaposlenih čine uglavnom oni iz privatnih preduzeća, a nadu ulijeva i sve veći broj obrta koji su proizvodno orijentirani. Više nego dovoljno razloga da u službenoj posjeti općini Grude kod načelnika Ljube Grizelja borave načelnik općine Velika Kladuša, Fikret Abdić sa savjetnikom Ervinom Abdićem, direktorom JKUP „Komunalije“ Amirom Đogićem i direktorom preduzeća „Alatuša“, Elminom Murtićem.

Delegaciju iz Velike Kladuše srdačno je primio načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjedavajući Općinskog vijeća Draženko Vranješ i šef ureda općinskog načelnika, Josip Tomić.

Kada je riječ o općini Grude, više nego zanimljivo je da je ona najpolicentričnija općina u BiH s razvijenim ruralnim područjima poput općine Velika Kladuša koja je koncipirana u 14 mjesnih zajednica. Po razvijenosti je među prvih 10 općina u BiH što je razlog i same posjete.

Domaćini su u protokolu posjete gostima Velike Kladuše predstavili poslovnu zonu „Pogona Vlaka-Poljanice“ gdje ih je primio direktor GP “Putova” Rajko Ćutuk, koja se površinski prostire na 35 Ha.

Drugi dio posjete bio je firmi VIOLETA, koji je najveći proizvodni brand u BiH i jugoistočnoj evropi. Zapošljavaju 1.000 ljudi i izvoze po cijelom svijetu. Općina Grude je pogranična općina sa Hrvatskom, kao i Velika Kladuša, gdje postoji volja za prekograničnu saradnju putem fondova EU.

Direktori Komunalija i Alatuše predstavili su svoje proizvode programe i domaćini su pokazali interes za kupovinom istih, čime će se povećati proizvodnja i zaposlenost u velikokladuškim javnim firmama.

Prilikom posjete načelnik općine Ljubo Grizelj je poklonio knjigu načelniku Abdiću, jer jedan od poznatih stanovnika Gruda bio je Antun Branko Šimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti