Delegacija Vlade TK posjetila Lukavačku cementaru

02.12.2008. 09:01 / Izvor: Fena
Delegacija Vlade TK posjetila Lukavačku cementaru

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, kantonalna ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Jadranka Miraščić i kantonalni ministar za industriju, energetiku i rudarstvo u Sehudin Ogašević posjetili su 01.12.2008. godine Tvornicu cementa Lukavac.

Kurt Asamer, predsjednik Nadrzornog odbora, i Izet Imamović, direktor Tvornice, prezentirali su im tom prigodom dinamiku investicija u Lukavačkoj cementari u koju će do kraja ožujka 2009. godine biti uloženo 80 milijuna KM.

Po riječima domaćina, ukupna ulaganja Asamer grupe iz Austrije u modernizaciju i proširenje kapaciteta ove tvornice iznosit će 110 milijuna eura.

Na sastanku je istaknuto da je proizvodnja u Cementari sa 250 000 tona godišnje već povećana na 500.000 tona, te da se očekuje da će od ožujka naredne godine proizvodnja iznositi 900.000 tona.

"Tvornica cementa Lukavac će biti najmodernija tvornica cementa u Europi. Zahvaljujući modernom sistemu filtera u zrak će biti ispuštano pet puta manje čestica u odnosu na standarde Europske unije", naglasio je Asamer.

Premijer Mujić je čestitao rukovodstvu Tvornice cementa Lukavac na dosadašnjim rezultatima te izrazio zadovoljstvo što aktualna ekonomska kriza nije utjecala na dinamiku ove velike investicije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti