Delić: Sve zainteresovane kompanije imat će priliku da se predstave na EXPO-u

24.09.2021. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Delić: Sve zainteresovane kompanije imat će priliku da se predstave na EXPO-u

Predsjednik Organizacionog odbora, koji će imati 17 članova, je ministar Delić.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede KS-a i zvanično su dobili saglasnost od organizatora Sajma EXPO, koji je održava u Dubaiju od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, da preuzmu organizaciju nastupa privrednika iz BiH na ovom najprestižnijem sajmu poduzetništva, potvrdio je na press konferenciji Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo. 

Ministar Delić je istakao da će sve firme iz Bosne i Hercegovine imati priliku da se predstave na ovom događaju.

"Kao što je i ranije rečeno, Vlada KS je preuzela formalno – pravne radnje kako bi se privrednici iz BiH na najbolji mogući način predstavili na ovogodišnjem EXPO-u. Vlada Kantona Sarajevo zadužit će Ministarstvo privrede i finansija i Turističku zajednicu KS da preduzmu određene aktivnosti s ciljem najbolje promocije. Turistička zajednica zadužit će se da usaglasi sve ugovorne odredbe o učešću na sajmu, a to podrazumijeva kreiranje određenog budžeta koji je neophodan za realizaciju aktivnosti. Bit će formiran i organizacioni odbor koji će imati obavezu organizacije odlaska bh. delagacije na EXPO. U organizaciji će biti uključeni svi nivoi vlasti. Pozvali smo i udruženja poslodavaca i predstavnike privredne komore entiteta te Vanjskotrgovinsku komoru" , kazao je Delić koji će imati funkciju predsjednika Organizacionog odbora. 

Odbor bi, kako je istaknuto, trebao imati 17 predstavnika.

" Sve zainteresovane kompanije iz BiH koje žele da se predstave na EXPO-u imat će priliku za to, a naša delegacija bit će prisutna i na samom otvaranju EXPO-a", poručio je Delić.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti