Delić: U slučaju produženog lockdown-a obeštetit ćemo privrednike

12.03.2021. 13:41 / Izvor: Akta.ba
Delić: U slučaju produženog lockdown-a obeštetit ćemo privrednike

Očekujemo da ćemo u prvoj polovini ove godine implementirati 41,6 miliona KM za privredu.

Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo, obratio se javnosti povodom negodovanja ugostitelja zbog najavljenog dvodnevnog lockdown-a. Delić je poručio da privrednike neće ostaviti na cjedilu te da će u prvoj polovini ove godine biti implementirano 41,6 miliona KM. 

"Želim vam poručiti da je zdravlje na prvom mjestu. Međutim, moramo voditi brigu o svakom privrednom subjektu i svakom radnom mjestu. Želim vam poručiti da vas nećemo ostaviti na cjedilu. Shodno tome, kao što je poznato, u budžetu je planirano 21 milion KM za privredu. Planiramo ih implementirati u prvoj polovini ove godine. Trenutno su u toku Izmjene i dopuna Zakona o ublažavanju negativnih posljedica izazvanih korona virusom, na osnovu kojih će se isplaćivati sredstva. Za poticaj maloj privredi osigurano je 8,5 miliona KM. U izradi su programi, koji će biti "spušteni" na Vladu KS krajem marta, a već krajem aprila privrednici će moći aplicirati. U budžetu je planirano i 6,2 miliona KM za poljoprivredu. Očekujemo da ćemo u prvoj polovini ove godine implementirati 41,6 miliona KM za privredu", kazao je Delić.

Ministar Delić se osvrnuo i na lockdown  te rekao da će ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, pratiti epidemiološku situaciju, i u slučaju da se produži lockdown, obeštit će svakog privrednog subjekta.

"Nama je svaka djelatnost je izuzetno važna i bitna", poručio je Delić. 

 
Ministar Adnan Delić: Nećemo ostaviti privredike na cjedilu

"Zdravlje nam je na prvom mjestu. Poručujemo svim privrednim subjektima u KS da ih nećemo ostaviti na cjedilu", rekao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Friday, March 12, 2021

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti