Delta Maxi u Banjoj Luci predstavila svoj distributivni centar - Investicija vrijedna 3,5 mil EUR

14.03.2009. 12:02 / Izvor: Nezavisne novine
Delta Maxi u Banjoj Luci predstavila svoj distributivni centar - Investicija vrijedna 3,5 mil EUR

Banjalučka kompanija "Delta Maxi", koja posluje u sklopu istoimene srbijanske grupacije, predstavila je 13. marta 2009. godine svoj distributivni centar u Banjaluci, najmoderniji te vrste u BiH, u koji je uložila 3,5 miliona eura.

Vojkan Marković, direktor banjalučkog "Delta Maxija", ističe da taj objekat za razliku od klasičnih skladišta robe, posjeduje tehnologiju koja omogućava da se ka njihovim maloprodajnim objektima u BiH distribuiše samo svježa i kvalitetna roba.

U distributivnom centru, koji se nalazi u zakupljenom i potpuno renoviranom prostoru preduzeća "Kristal" u naselju Lazaravo površine 7.000 kvadratnih metara, smješteno je oko 3.500 artikala. Najbitnija karakteristika tog objekta izgrađenog u novembru prošle godine, naglašavaju u "Delta Maxiju", je implementirani RF sistem koji kroz više kontrolnih tačaka evidentira i eliminiše robu kojoj se bliži istek roka trajanja, kao i onu s lošim kvalitetom.

"Veoma je važno da u distributivnom centru imamo vlastite tehnologe koji imaju kriterijume po kojima primaju proizvode u objekat", istakao je Marković.

Zaprimljeni proizvodi se kroz taj uvezani sistem razvrstavaju na prehrambene i neprehrambene segmente i skladište u komorama s adekvatnim tempereturnim režimom za svaku vrstu robe. Radi se o prvom distributivnom centru u BiH s primjenjenom RF tehnologijom koju je "Delta Maxi" na srbijanskom tržištu uveo prije pet godina.

"Delta Maxi" ima 22 maloprodajna objekta u BiH u kojima je zaposleno 889 radnika. Cilj kompanije je da do kraja 2013. godine otvore još 50 novih trgovačkih centara, uključujući i dva šoping-mola - u Banjaluci i Sarajevu u koje će investirati oko 200 miliona evra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti