Delta Petrol predstavio dva specijalna vozila na sajmu ZEPS

07.10.2013. 10:19 / Izvor: eKapija.ba
Delta Petrol predstavio dva specijalna vozila na sajmu ZEPS
OTVORI GALERIJU

Kompanija Delta Petrol se na ovogodišnjem sajmu ZEPS predstavila sa novitetima iz svoje ponude.

Kompanija Delta Petrol iz Kaknja se na ovogodišnjem sajmu ZEPS, koji je trajao od 1. do 5. oktobra/listopada, predstavila sa novitetima iz svoje ponude a to je Saugbager, usisni bager, industrijski usisivač velike moći,namijenjen firmama iz građevinske, telekomunikacijacijske, komunalne i druge djelatnosti.

Seid Durmišević, rukovoditelj sektora ekologije i laboratorije u ovoj kompaniji, kaže da se radi o vozilu njemačkog proizvođača  industrijske opreme MTS kojeg su kupili prije tri mjeseca i da već ima posla za njega. Vozilo kroz cijev, koja se može produžiti čak do 300 metara, može usisati mokri, suhi ili bilo kakav drugi materijal i to sa dubina od preko 20 metara i sa visine preko 100 metara.

Kapacitet vozila je 8 kubika i jedna od prednosti je što može raditi 24 sata dnevno. Kada nakupi svoju zapreminu radi hidraulički pretovar i nakon toga može nastaviti nesmetano raditi.

Prednosti ovog vozila su, prema riječima Durmiševića, to što ne praši dok radi a osim toga multifunkcionalan.  Nakon što ga je MTS izbacila na tržište tek su mu onda ljudi počeli nalaziti namjenu od komunalnih poduzeća, željeznica i građevinskih, telekomunikacijskih kompanija.

Na sajmu su se osim sa usisnim bagerom predstavili sa vozilom ''uljni majstor'' koje je namjenjeno za recikliranje zagađene vode. Ovo vozilo naime  može primiti zauljenu vodu iz jezera u koje se izlila cisterna i direktno je reciklirati. Vozilo je namijenjeno za čišćenje separatora u benzinskim stanicama i za eko- incidentene situacije.

''Skoro smo imali situaciju u Grabovičkom jezeru kod Jablanice u koje se  izlila cisterna. Ovo vozilo je za 4 dana uspjelo reciklirati tu vodu. Radi se o multifunkcionalnom vozilu koje ima pumpu za čiščćenje cjevovoda i kanalizacija od oko 150 bara, saug pumpu velike usisne moći, a opremljeno je za čišćenje rezerovara“, kaže Durmišević za naš portal.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti