Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Demant Udruženja za blagostanje Sarajevo na pisanje portala Akta.ba

17.06.2019. 09:37 / Izvor: Akta.ba

Nakon objavljene vijesti TOP 100 Udruženja koja su povukla 42 miliona KM iz budžeta FBiH, Akta.ba je zaprimila demant od strane Udruženja za blagostanje Sarajevo koji objavljujemo u cjelosti:

Poštovani,

U skladu sa članom 8. Zakonom o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine tražimo da objavite ovaj demant na svom portalu akta.ba u što kraćem roku te uputite javno izvinjenje zbog nanošenja štete našoj organizaciji objavljivanjem netačnih informacija kojima ste narušili naš ugled i reputaciju.

U članku TOP 100 Udruženja koja su povukla 42 miliona KM iz budžeta FBiH, koji ste objavili na portalu akta.ba dana 14.06.2019. godine, ste iznijeli netačne podatke u vezi iznosa sredstava koje je, navodno, naša organizacija koristila iz budžeta Federacije BiH za 2018. godinu.

Naveli ste da smo primili iznos od 3.111.323,00 KM iz budžeta a istina je da je iznos sredstava iz budžeta Federacije BiH za 2018. godinu za našu organizaciju iznosio 0,00 KM (slovima: nula konvertilnih maraka).

Udruženje za blagostanje Sarajevo se finansira isključivo preko Ambasade Države Kuvajt te svoje aktivnosti usmjerava na pomoć djeci bez roditelja, samohranim roditeljima, stipendiranju učenika i studenata, pomoć u rekonstrukciji i izgradnji objekata i slične humanitarne aktivnosti.

Udruženje za blagostanje je registrovani poreski obveznik te svoje obaveze prema državi izvršava uredno i blagovremeno a finansijski izvještaj u skladu sa zakonom podnosi nadležnim državnim organima.

Zahtjevamo da ovaj demant objavite bez odlaganja te nam se javno izvinete za pričinjenu štetu. Nadamo se da ćemo naići na vašu saradnju te da neće biti potrebe da svoja prava ostvarujemo sudskim putem.

U Sarajevu, 14.06.2019.

Direktor,

Dipl.ing Ayman El fakawy

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti