Derventski Sanino prošle godine izradio preko 800.000 pari kopački Copa Mundial

14.06.2018. 12:38 / Izvor: Akta.ba
Derventski Sanino prošle godine izradio preko 800.000 pari kopački Copa Mundial

Tvornica obuće Sanino d.o.o. Derventa je osnovana 1999. godine, a već sljedeće godine ulazi u partnerski odnos s Adidasom.

Član Predsjedništva BiH, Dragan Čović susreo se danas u Derventi s direktorom Tvornice obuće Sanino d.o.o. Radovanom Pazurevićem, te obišao proizvodni pogon.

Pazurević je na početku susreta kratko upoznao Čovića s djelatnostima tvornice, te istaknuo kako se na godišnjem nivou proizvede više od milion i 650.000 pari obuće.

Posebno je ponosan na partnerstvo s renomiranom firmom Adidas, za koju su u samo prošloj godini izradili više od 800.000 pari kopački Copa Mundial.

Čović je, nakon obilaska proizvodnog pogona, istaknuo kako mu je izuzetno drago što Bosna i Hercegovina može konkurirati na svjetskom tržištu, te kazao kako Sanino d.o.o. može i mora biti primjer drugim firmama kada su u pitanju uspješna proizvodnja i poslovanje.

Tvornica obuće Sanino d.o.o. Derventa je osnovana 1999. godine, a već sljedeće godine ulazi u partnerski odnos s Adidasom, koji je prepoznao kvalitet njihove proizvodnje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti