Deset godina uspješnog poslovanja kompanije TÜV SÜD Sava u BiH

16.10.2008. 13:19 / Izvor: eKapija.ba
Deset godina uspješnog poslovanja kompanije TÜV SÜD Sava u BiH

TÜV SÜD Sava d.o.o. obilježava deset godina od izdavanja prvih ISO certifikata u Bosni i Hercegovini, kao i otvaranje predstavništva u Bosni i Hercegovini.

Na manifestaciji obilježavanja jubileja ova kompanija će dodijeliti plakete za firme koje su među prvim na prostoru Bosne i Hercegovine dobile ISO certifikat, saopćeno je za eKapija.ba.

Kompanija TÜV SÜD Sava d.o.o. Ljubljana je u sastavu njemačke poslovne grupacije TÜV SÜD, vodeće u svijetu na području usluga savjetovanja, inspekcije, ispitivanja, stručnih ekspertiza, certifikacije i edukacija.

TÜV SÜD je osnovan 1866. godine i od tada stvara dodatnu sigurnost i ekonomsku vrijednost u okruženju gdje djeluje. Prisutan je na 500 lokacija širom svijeta gdje trenutno surađuje s 5,5 miliona klijenata.

Kada je u pitanju područje Bosne i Hercegovine TÜV SÜD djeluje od 1998. godine putem firme kćerke TÜV Bayern Sava iz Ljubljane, a 2008. godine osnovano je predstavništvo u BiH sa sjedištem u Sarajevu.

Predstavništvo u BiH promovira i podstiče unos znanja u BiH kroz podršku bosanskohercegovačkim gospodarskim subjektima u usklađivanju sa evropskim zakonodavstvom i ispunjavanju zahtjeva evropskih i drugih standarda pri izvozu njihovih proizvoda i usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti