Vijesti

Desetogodišnjica ProCredit Bank BiH - Pouzdana banka za srednji i mali biznis

30.05.2007. 08:35 / Izvor: Dnevni Avaz

ProCredit Bank BiH slavi deset godina rada. Osnovale su je u maju 1997. svjetski priznate međunarodne finansijske institucije, s većinskim udjelom ProCredit Holdinga (79,8), Commercebank (12,47) i njemačkog KFW-a (razvojne banke) sa 7,70 posto dioničkog kapitala.

ProCredit Bank, kako često naglašava njen direktor Piter Molders (Peter Moleders), svoj kredibilitet i odnos prema klijentima gradi postupno na cijeloj teritoriji BiH pod istim uvjetima. Karakterizira je mreža podrške malog i srednjeg biznisa, depozitnog poslovanja i štednje, usluga plaćanja i prijema novca i finansijskih pošiljki.

Na isti način gradi kreditni portfolio s rastom od gotovo 100 posto u prošloj godini. Ukupna aktiva već premašuje 200 miliona KM iz vlastitih izvora.

ProCredit Bank BiH članica je grupacije od 19 banaka i finansijskih institucija širom svijeta sa 13.000 zaposlenih. U BiH već ima 700 uposlenika u filijalama u svakom dijelu zemlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti