DESS HTZ Konfekcija zapošljava više od 60 posto osoba s invaliditetom

11.11.2016. 20:57 / Izvor: Akta.ba
DESS HTZ Konfekcija zapošljava više od 60 posto osoba s invaliditetom

Iz DESS HTZ Konfekcije tvrde da je pomoć Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom od velikog značaja.

DESS HTZ Konfekcija Sarajevo, privredno drušvo koje obavlja djelatnost profesionalne rehabilitacije, osposobljavanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom, u smislu odredbi pozitivnih zakonskih propisa obavlja djelatnost od posebnog javnog interesa i spada u oblast socijalne zaštite.

U proizvodno-uslužnom procesu zapošljavaju više od 60 posto osoba s invaliditetom.

Generalni direktor Midhat Kurahović rekao je da trenutno imaju 13 zaposlenih, od čega je devet osoba s invaliditetom, a do kraja godine još četiri osobe s invaliditetom će postati dio ovog kolektiva.

Uz dobro volju i uporan rad osnivača, a uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, omogućen je rad osobama s invaliditetom, posebno osobama oštećenog sluha i govora koji su osposobljeni u oblasti tekstilne proizvodnje i kojima je to jedino zanimanje.

Na novoj lokaciji u Privrednom gradu Skenderija radnici proizvode zaštitnu radnu odjeću, a pozitivan primjer iz Sarajeva je upravo dokaz ljudske volje i upornosti da se formira zajednica koja je više od kompanije i radnog mjesta.

Iz te kompanije tvrde da je pomoć Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom od velikog značaja, te da su njihovi sadašnji, ali i budući klijenti, koji kupuju njihove proizvode, ključni za daljnji razvoj kompanije.

Glavni tržišni segmenti u ponudi proizvoda i usluga u liniji konfekcije su preduzeća u oblasti građevinarstva, industrije i rudarstva, klinički centri i druge zdravstvene ustanove, pošte i željeznice, lanci trgovina, saobraćajna i komunalna preduzeća, obrazovne ustanove svih nivoa, hotelijerstvo i ugostiteljstvo, te banke, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti