DHL certificiran kao "Najbolji globalni poslodavac" pet godina za redom

15.02.2019. 13:26 / Izvor: Akta.ba
DHL certificiran kao 'Najbolji globalni poslodavac' pet godina za redom

DHL Express, svjetski lider u logistici i ekspresnoj dostavi, već petu godinu za redom je prepoznat kao vodeći globalni poslodavac.

DHL Express, svjetski lider u logistici i ekspresnoj dostavi, već petu godinu za redom je prepoznat kao vodeći globalni poslodavac.

"Top Employers Institute" je dodijelio DHL-u prestižnu nagradu za Najboljeg poslodavca globalno ("Top Employer Global") nakon što je potvrdio praksu upravljanja ljudskim resursima u 61 zemlji. DHL je jedna od samo 14 kompanija koja je prepoznata kao najbolji poslodavac globalno i - već petu godinu za redom - jedina kompanija koja je certificirana u svim regionima.

"Imati motivisane, angažovane uposlenike je ključna stvar našeg poslovanja u DHL Express-u. Strast, lojalnost i profesionalnost koju pokazuje naših 100,000 uposlenika širom svijeta osigurava da našim klijentima isporučimo najbolju uslugu, i da se razlikujemo od konkurencije",  rekao je John Pearson, CEO DHL Express. "Dobijanje priznanja za Najboljeg poslodavca globalno, petu godinu za redom, je veliko priznanje investicija koje ulažemo u našu radnu snagu i izvrsnost koju naši ljudi svakodnevno isporučuju."

"Sve počinje sa našim ljudima. Imamo motivisanje ljude koji su izuzetno orijentisani prema klijentima i učiniće sve da obave posao za klijenta. Sa tako raznolikom i istinski globalnom radnom snagom, naša funkcija Ljudskih resursa je ključna za stvaranje atraktivnih radnih uslova za privlačenje i zadržavanje talenata, koristeći mogućnosti mreže koja radi kao jedan i koja pomaže našem poslovanju da ostane uspješno u svijetu koji se brzo mijenja", rekla je Regine Buettner, Executive Vice President, Global and Europe HR, DHL Express. "Biti rangiran među najboljim svjetskim poslodavcima od strane poznate organizacije kao što je "Top Employers Institute" je veliko priznanje za trud koji smo uložili u stvaranje DHL-a kao mjesta gdje naši uposleni mogu uživati u radu i ostvarivanju svog punog potencijala."

Certifikacija za Najboljeg poslodavca prepoznaje dostignuća kompanija koje pružaju najviše standarde u radnim uslovima. Prvi korak u procesu certifikacije je učešće u istraživanju najboljih HR praksi: sveobuhvatna analiza okruženja ljudskih resursa u kompaniji. Nakon završetka istraživanja, "Top Employers Institute" određuje koje organizacije su dostigle potrebne standarde kako bi bile certificirane kao Najbolji poslodavac.

Zatim potvrđuje svoja zapažanja, uključujući i podršku istraživanja treće strane, prije nego se potvrdi certifikacija. Regionalni i globalni certifikati nude dodatno priznanje poslodavcima koji se fokusiraju na unapređenje uslova rada unutar njihove cijele organizacije, i u cijelom svijetu.

DHL Express je posebno prepoznat po svojim snažnim rezultatima u oblasti razvoja liderstva i strategije talenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti