Vijesti

DHL investira 210 miliona US$ u infrastrukturu – duplo povećanje kapaciteta sortirnog centra Centralne Azije u Hong Kongu

15.09.2008. 14:51 / Izvor: eKapija.ba

DHL, svjetska vodeća express i logistička kompanija, objavila je 8. septembra 2008 završetak proširenja sortirnog centra Centralne Azije u vrijednosti od 110 miliona US$. Sa sveukupnom investicijom od 210 miliona US$, objekat je prvoklasni automatski express sortirni cetnar u Aziji Pacifiku i značajno poboljšava DHL operativne mogućnosti u Aziji, saopćeno je iz DHL International za eKapija.ba

Sortirni centar Centralne Azije koji se nalazi na Hong Kong Međunarodnom Aerodromu se povećao za duplo i sada pokriva 35,000 m2 -veličine oko 120 teniskih terena – i očekuje se da će procesirati 40 miliona pošiljki ove godine. Sa ovim proširenjem, visoko sofisticiran i automatizovan objekat ima mogućnost protoka od 75,000 pošiljki na sat, od lakih dokumenata do teških paketa, što je povećanje od 114% u poređenju sa protokom od 35,000 pošiljki na sat prije proširenja objekta. Sa automatizacijom, vremenski protok pošiljki je dodatno smanjen sa 12 na samo 7 minuta.

“Strateški lociran samo četiri sata leta od glavnih centara u Aziji Pacifiku, sortirni centar je podržan od strane dobro utemeljene azijske avio mreže koju opslužuje više od 20 aviona i preko 500 komercijalnih dnevnih letova. Proširenje sortirnog centra u Hong Kongu donijeće brzinu, efikasnost, tačnost i značajan poticaj DHL-ovim operativnim kapacitetima u Aziji Pacifiku,” rekao je Jerry Hsu, Predsjednik, Greater China Area, DHL Express.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti