DHL izražava zahvalnost svojim uposlenicima na avionu tipa Boeing 757

05.06.2020. 14:45 / Izvor: Akta.ba
DHL izražava zahvalnost svojim uposlenicima na avionu tipa Boeing 757

DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, došla je na ideju da posebnom gestom zahvali uposlenicima.

DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, došla je na ideju da posebnom gestom zahvali uposlenicima koji rade na prvoj liniji, tokom pandemije Coronavirusa.

DHL avion sa simbolom duge i velikim naljepnicama na kojima piše "Hvala", DHL Express pokazuje zahvalnost svim uposlenicima koji održavaju operativni rad i mrežu sa svim sortirnim centrima i uvoznim odjelima u preko 220 zemalja i teritorija.

"Uzbuđeni smo što možemo izraziti zahvalnost našim hrabrim ljudima kao i svim hrabrim zdravstvenim djelatnicima i osoblju za njegu koji garantuju da će naš svijet moći nastaviti u trenutnoj globalnoj krizi", rekao je Alberto Nobis, direktor DHL Express Europe. "Zahvaljujući njihovim naporima, u mogućnosti smo održati stabilnost lanca nabave i kritičnu infrastrukturu. Svojim posebnim avionom želimo naglasiti našu najiskreniju zahvalnost i poštovanje za njihove nesebične aktivnosti i spremnost da se bore za dobro djelo. "

DHL Express je snažno pokazao otpornost svoje interkontinentalne mreže i da je pouzdan partner svim svojim klijentima jer su svi sortirni centri i uvozni odjeli u potpunosti radili tokom svih dana krize Covid- 19. Sa oko milion dostava dnevno vremenski ograničenih međunarodnih pošiljaka i flotom aviona od preko 260 namjenskih aviona, DHL Express teži izvrsnosti u pružanu usluga klijentima unatoč pandemiji. Među njima je bilo i nekoliko vremenski kritičnih isporuka medicinske opreme koja se koristila u borbi protiv širenja coronavirusa i spašavanju što više života.

"Imamo jedinstvene ljude i jedinstvenu mrežu. Ponosni smo na oboje jer su oni ključni stubovi za pružanje podrške našim klijentima pružajući najkvalitetnije usluge, u njihovom svakodnevnom poslovanju i za prevazilaženje bilo koje krize ", komentarisao je Roy Hughes, izvršni potpredsjednik Network Operations Europe. Nastavit ćemo raditi na održavanju svih operacija za naše klijente uz održavanje sigurnosti naših uposlenika. 

DHL avion za oznakom "Hvala" koristi se kao uobičajeni let mreže s registracijskim brojem G-DHKF i leti na različite destinacije širom Europe, a i šire. Do sada je avion posjetio 23 različite zemlje i 32 aerodroma, uključujući zemlje kao što su: Njemačka, Velika Britanija, Finska, Danska, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Italija, Španija i Maroko. Planirani su letovi i za Izrael, Portugal i Austriju. Kako bi poruku još više proširili i angažovali kolege, Network Operations Europe je pokrenuo kampanju 

"Rainbow & Heroes" (Duga i heroji). Ona za cilj ima potaknuti kolege da podijele svoje najbolje fotografije aviona u različitim objektima širom Europe.

Da bi došli do što većeg broja kolega na DHL rampama, unutar sortirnih centara i uvoznim odjelima zemalja, krajem mjeseca maja, na transportni kontejner (ULD - Unit Load Device) je stavljena poruka "Thank YoULD".

Ovaj kontejner koji se koristi za transport ekspresnih pošiljaka letjet će kroz Europu i s toga će ga vidjeti što je moguće više zaposlenih. DHL uposlenici također, mogu potpisati ovaj kontejner s porukom kolegama iz drugih sortirnih centara i uvoznih odjela koji rade u različitim europskim zemljama jedinstvene mreže DHL-a.

Steven Hanisch, Supervizor rampe u DHL Express sortirnom centru u Lajpcigu, dodaje: "Svi smo zajedno u ovome i moj je posao podržati naše klijente u svim situacijama najbolje što mogu i nastaviti rad operacija. Ipak, vrlo sam zadovoljan kada je naš rad cijenjen, posebno u ovim nesigurnim vremenima. I - ili možda čak i više - doprinos koji zdravstveni radnici daju svakog dana zaslužuje priznanje. Zbog toga sam ponosan što sam dio ove kompanije."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti