DHL u novom objektu od 25. septembra 2017.

21.09.2017. 13:04 / Izvor: Akta.ba
DHL u novom objektu od 25. septembra 2017.

Objekat ima površinu od 2,600 m2. Novi objekat je projektovan tako da može zadovoljiti potrebe DHL-a, po očekivanim stopama rasta, za narednih 5 do 10 godina.

Kompanija DHL International d.o.o., kao dio mreže vodeće međunarodne ekspres kompanije na svijetu, od 25. septembra 2017. godine počinje sa radom u svojoj novoj poslovnu zgradu, u industrijskoj zoni Rajlovac.

Nova adresa je: DHL International d.o.o., Rajlovačka bb, Sarajevo. Poznati telefon 033 774-000 se neće mijenjati.

"Procijenjena vrijednost investicije je oko 5 miliona KM. Objekat ima površinu od 2,600 m2. Novi objekat je projektovan tako da može zadovoljiti potrebe DHL-a, po očekivanim stopama rasta, za narednih 5 do 10 godina. Objekat će značajno povećati postojeće sortirne i skladišne kapacitete DHL-a. To omogućava DHL-u da operativne procedure budu u potpunosti usaglašene sa DHL-ovim globalnim procedurama, a to će imati direktan uticaj na kvalitet usluga koji DHL u BiH nudi svojim klijentima", navode iz ove kompanije za Akta.ba. 

Dodaju da je posebna pažnja prilikom projektovanja i izgradnje posvećena sigurnosnom aspektu, pa je nova poslovna zgrada opremljena najsavremenijom sigurnosnom opremom, što će omogućiti pokretanje procedure za pribavljanje TAPA (Transported Asset Protection Assotiation) sigurnosnog certifikata, čime DHL želi postati prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz sektora logitičke industrije koja će pribaviti ovaj prestižni certifikat.

Objekat je izgrađen u skladu sa standardima DHL-a i zadovoljavaće operativne zahtjeve DHL-a, te zahtjeve u pogledu zaštite okoline i emisije CO2. DP DHL globalno ima postavljen cilj da ima 0 posto emisije CO2 do 2050. 

DHL je tržišni lider, a sa novim objektom će još više učvrstiti svoju poziciju i poboljšati kvalitet usluga. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti