DHL u Rajlovcu gradi novu upravnu zgradu i skladišni centar

16.06.2017. 09:50 / Izvor: Akta.ba
DHL u Rajlovcu gradi novu upravnu zgradu i skladišni centar
OTVORI GALERIJU

Podignuti su svi konstruktivni elementi novog objekta i trenutno se radi na zidarskim i grubim instalaterskim radovima.

Kompanija DHL BiH, kao dio mreže vodeće međunarodne ekspres kompanije na svijetu, u septembru 2017. godine otvara svoju novu poslovnu zgradu, u industrijskoj zoni Rajlovac.

Procjenjena vrijednost investicije je oko 5 miliona KM. Objekat je trenutno u fazi izgradnje, a njegova površina je 2.600 m2. Podignuti su svi konstruktivni elementi novog objekta i trenutno se radi na zidarskim i grubim instalaterskim radovima, a uskoro se može očekivati zatvaranje objekta odgovarajućim panelima.

Edin Emšo, direktora DHL-a BiH za akta.ba je kazao, da je kapacitet novog objekta projektovan tako da može zadovoljiti potrebe DHL-a po očekivanim stopama rasta za narednih 5 do 10 godina. Dodao je , da sama parcela na kojoj se gradi navedeni objekat osigurava mogućnost dodatnog proširenja nakon tog perioda ili ranije, ukoliko se za tim ukaže potreba.

"Obzirom na kontinuirani rast poslovanja DHL-a u proteklim godinama smo razmatrali opcije za proširenje svojih skladišnih i sortirnih kapaciteta u BiH, kao i kapaciteta za smještaj našeg centralnog ureda u Bosni i Hercegovini. Objekat se gradi u skladu sa standardima DHL-a i zadovoljavaće sve, kako operativne zahtjeve DHL-a, tako i zahtjeve u pogledu zaštite okoline i emisije CO2, te će time doprinositi globalno postavljenom cilju DP DHL da imamo 0 posto emisije CO2 do 2050", kazao je Emšo.

Kroz tenderski proces je odabrana firma Bosman d.o.o., koja se kako kaže Emšo izdvojila od ostalih ponuđača svojom ponudom i referencama, te je početkom godine potpisan ugovor između kompanija.

"U operativnom smislu, novi objekat će osigurati značajno proširenje postojećih sortirnih i skladišnih kapaciteta DHL-a, što će omogućiti podizanje operativnih procedura DHL-a na još viši nivo, te potpuno usaglašavanje sa DHL-ovim globalnim operativnim procedurama. To će imati i direktan uticaj na kvalitet usluga koje DHL pruža klijetima u BiH u smislu bržeg procesiranja pošiljaka, a samim tim i kraćeg vremena do dostave", kazao je Emšo.

Poznato je da kompanija DHL jako vodi računa o uslovima rada i zadovoljstvu uposlenika.

"Pored poboljšanja operativnih standarda, poboljšaćemo sveopće uslove rada, te kreirati ugodnije radno okruženje. Imaćemo i prostoriju za in-house obuku uposlenika, jer DHL pridaje veliku pažnju obuci, kako bi uvijek imali stručne ljude na raspolaganju našim klijentima", kazao je Emšo.

Dodao je da će ovom investicijom DHL učvrstiti svoju poziciju na tržištu i time se dodatno izdvojiti u razini kvalitete. Krajnji cilj im je da svoje postojeće kao i potencijalne klijente u budućem periodu učine još zadovljnijim pružanjem adekvatnih logističkh uluga koje podržavaju zahtjeve i ambicije rasta klijenata.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti