DHL uveo nova pravila prilikom pakovanja pošiljki

30.03.2018. 15:50 / Izvor: Akta.ba
DHL uveo nova pravila prilikom pakovanja pošiljki

Ovaj novi standard će omogućiti da se međunarodne pošiljke transportuju sigurnije i jednostavnije nego ikad ranije. 

DHL Express-u je u cilj da svojim klijentima/korisnicima pruži vrhunsku uslugu vremenski ograničene dostave  međunarodnih pošiljaka. Da bi to nastavili, uvode novi standard dostave kako bi ojačali svoju mrežu i, na koncu, svoje uslugu prema klijentu.

Ovaj novi standard će omogućiti da se međunarodne pošiljke transportuju sigurnije i jednostavnije nego ikad ranije. 

Maksimalna težina i dimenzije koleta

Kako bi osigurali najbolju moguću brzinu prvoklasne mreže, sa početkom od 1.septembra 2018. godine, prihvataju samo pošiljke čija pojedinačna koleta ne prelaze 300 kilograma stvarne težine i čije dimenzije ne prelaze dužinu od 300 centimetara. Ukupna maksimalna težina pošiljke sa više koleta ostaje nepromijenjena, a to je do max 1,000 kilograma. Ovo se odnosi isključivo za međunarodne vremenski ograničene isporuke (Time Definite International - TDI).

Također, njihovi sistemi za zakazivanje naloga za preuzimanje i pripremu prateće dokumentacije će biti prilagođeni ovim uputama, tako da neće biti moguće zakazati dolazak kurira (booking), za pošiljke čije karakteristike izlaze iz prethodno navedenih okvira.

DHL kuriri i uposleni u skladištu više neće procesirati ovu vrstu koleta, već će se ovakve pošiljke vratiti pošiljaocu, ukoliko one prelaze navedena ograničenja.

Iz DHL-a kažu da imate na umu da će ova promjena uticati na to da ukoliko imate pošiljke sa pojedinačnim koletima koja su preko 300 kilograma stvarne težine ili dužine preko 300 centimetara.

Uvijek možete ovakve pošiljke prepakovati na manja pojedinačna koleta koja su prihvatljiva za našu DHL Express mrežu ili Vas možemo uputiti na naš odjel cargo transporta  i ponuditi Vam adekvatan servis kreiran po Vašoj potrebi. Vaš DHL Express predstavnik prodaje će rado pomoći i dati savjet o dostupnim opcijama.

Napomena:

Pošiljke koje nisu ispravno upakovane mogu se lako oštetiti i nanijeti štetu drugim pošiljkama i uposlenicima DHL-a, kao i drugom osoblju na aerodromima tokom manipulacije. Osigurajte da su  pošiljke uredno i propisno upakovane, ovisno o njihovom sadržaju i težini, obzirom da će od 01. juna biti prihvaćene samo pošiljke koje su uredno upakovane. Za više informacija o opcijama pakovanja DHL-a, kontaktirati njihov Odjel za korisnike na telefon  033/774-000 ili putem linka na Uputstvo za pakovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti