DHL - zvanični prijevoznik filmova Sarajevo Film Festivala

09.07.2012. 14:28 / Izvor: eKapija.ba
DHL - zvanični prijevoznik filmova Sarajevo Film Festivala

DHL, vodeća logistička kompanija u svijetu, dugi niz godina je partner Sarajevo Film Festivala. Dok gledaoci uživaju u filmskim projekcijama različitih programa od 6. do 14. jula DHL je većinu svog posla već obavio. DHL utrka sa vremenom je neizbježni dio ove kulturne manifestacije, osiguravajući da sva potrebna oprema, filmovi i dokumentacija stigne na vrijeme. Na Sarajevo Film Festival će ove godine biti prikazano 210 filmova iz 56 zemalja, bez kašnjenja, tačno na vrijeme. Radeći prema sloganu kompanije "Excellence. Simply delivered." DHL stavlja svoje uposlenike na raspolaganje kako bi osigurali nesmetanu dostavu pošiljaka u što kraćem vremenskom roku. U dosadašnjoj saradnji, DHL je prevezao 90 tona različitog materijala za potrebe Festivala.

DHL ulaže dosta vremena, napora i sredstava u različite društvene programe, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta. DHL-ovi programi uključuju GoHelp, GoTeach i GoGreen, koji su posvećeni humanitarnoj pomoći, pomoći u edukaciji i zaštiti okoliša. Neki od ovih programa su sprovedeni u Bosni i Hercegovini. DHL već dvije godine za redom održava svoj Volonterski dan u septembru gdje svi uposlenici učestvuju u ovim aktivnostima. 2010. godine to je bila akcija u saradnji sa Crvenim krstom Kantona Sarajevo gdje su uposlenici motivisali kupce nekoliko trgovačkih centara u Sarajevu, te tako osigurali donacije u hrani i higijenskim potrepštinama, preko 1 tone. 2011. godine akcija je sprovedena u saradnji sa KJKP Sarajevo šume i uključivala je pošumnljavanje dijela planine Igman.

Pored "Volonterskog dana", DHL je bio uključen u niz akcija tokom prethodnih godina. Neke od njih su Dobro8, Dobro11, podrška Udruženju "Život sa Down Syndromom", "Zagrljaj podrške" i mnoge druge, uključujući slične aktivnosti u raznim sportovima i kulturi, obrazovnim programima kao što je "Edus-Edukacija za sve" i sl.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti