Digitalizacija, e-trgovina, održivost kao temelji daljeg rasta DHL Expressa

29.11.2019. 11:22 / Izvor: Akta.ba

DHL Express, vodeća međunarodna kompanija za ekspres dostavu u svijetu, predstavila je svoju novu Strategiju 2025.

DHL Express, vodeća međunarodna kompanija za ekspres dostavu u svijetu, predstavila je svoju novu Strategiju 2025. prilikom otvaranja najmodernijeg, ekološki prihvatljivog sortirnog centra na aerodromu Keln-Bonn čija je vrijednost 123 miliona eura.

Digitalizacija, e-trgovina i održivost su temelji puta kompanije za dalji rast kroz oslonac na kvalitetu usluge. Investiranjem od preko 1 milijarde eura godišnje u tehnologiju i infrastrukturu, te stavljajući u pogon novi "zeleni" logistički centar, DHL jasno pokazuje svoje ambicije.

"Od svog osnivanja prije 50 godina, DHL su uvijek iznova obilježavala inovativna rješenja i poticanje brzog razvoja Express industrije u cjelini. Mnoge nove tehnologije u našem sortirnom centru u Kelnu su samo još jedan primjer toga, a također je to i osnova naše nove Strategije 2025", objasnio je John Pearson, CEO DHL Express-a.

"Kao eksperti za izvoz i uvoz, možemo rasti samo postizanjem vrhunske kvalitete, zbog čega svake godine investiramo više od milijardu eura u obuku zaposlenika, infrastrukturu i digitalizaciju. Glavni cilj ovdje je povećati naš kapacitet transporta i dostave za vremenski ograničene međunarodne pošiljke kako bismo zadovoljili sve veće potrebe klijenata na području e-trgovine. U isto vrijeme, kontinuirano poboljšavamo učinkovitost procesa."

DHL je dovršio nadogradnju svog sortirnog centra na aerodromu u Kelnu-Bonu u augustu 2019. U sortirnom centru od 15,000 m2, sa skladišnim prostorom od 12,000 m2 i kanclearijskim prostorom od 3,000 m2, uvođenjem nekoliko novih tehnologija omogućava DHL Express-u da procesira do 20,000 pošiljaka na sat, na transportnoj traci dugoj 2.5-kilometra. Niz drugih dodataka, uključujući 3D skenere, olakšavaju posao 340 uposlenika, koji dolaze iz 34 zemlje.

DHL Express je najinternacionalnija kompanija na svijetu. Sa prisustvom u preko 220 zemalja i teritorija, godišnje transportuje preko 400 miliona pošiljaka. 22 sortirna centra širom svijeta čine okosnicu DHL Express mreže, koja uključuje preko 260 namjenskih aviona, 17 partnerskih avio kompanija, i kapacitet za preko 3,000 letova dnevno na preko 500 aerodroma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti