Dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno usvojili sve predložene odluke

17.05.2019. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno usvojili sve predložene odluke

Na redovnoj Skupštini održanoj 16.5.2019. godine u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno su usvojili sve predložene odluke.

Na redovnoj Skupštini održanoj 16.5.2019. godine u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno su usvojili sve predložene odluke uključujući i godišnji izvještaj o poslovanju za 2018. godinu sa izvještajima Nadzornog odbora i, Odbora za reviziju i nezavisnog revizora.

"Iako su građevinske aktivnosti po našim procjenama imale pad od preko 3% u 2018, Tvornica cementa Kakanj zadržala je lidersku poziciju na tržištu cementa i betona u BiH, te ostvarila rezultate koji su čak i bolji od planskih", kazao je Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku. "Svoje smo proizvode još više približili našim kupcima kroz otvaranje terminala za cement u Tešnju, te otvaranje nove betonare u Splitu, a uskoro i u Mostaru."

Muidža je istakao i najvažnije projekte investiranja koje je TCK implementirala tokom prethodne godine, ističući izgradnju silosa cementa čime ova kompanija otvara nove mogućnosti svojim kupcima kroz širu paletu proizvoda, te projekat izgradnje i modifikacije proizvodnih postrojenja za upotrebu goriva iz otpada. Direktor kakanjske cementare je dioničarima također prezentirao sve važnije infrastrukturne, stambene i poslovne objekte koji su u proteklih 40 godina izgrađeni cementom i betonom ove kompanije.

Član Nadzornog odbora, dr. Albert Scheuer, zbog odlaska u mirovinu, razriješen je dužnosti, a na njegovo mjesto izabran je novi član Ernest Jelito. Ovom prilikom dr Scheuer obratio se dioničarima i rukovodstvu TCK: "U razvoj ove tvornice uključen sam od samog početka, od privatizacije 2000. godine, kada sam bio uključen u pripremu glavnih projekata modernizacije ovog kompleksa. Ovo što vidimo danas, ovaj tvornički krug pun zelenila, dokaz je da smo zaista uradili prave promjene. Veliko mi je zadovoljstvo bilo sve ove godine surađivati na razne načine sa upravom ove kompanije koja je uradila izvrstan posao."

Predsjednik Nadzornog odbora, Janos Szarkandi, također se obratio prisutnima uz neskriveno zadovoljstvo: "Tvornica cementa Kakanj u proteklih 40 godina izrasla je u veoma stabilnu i jaku kompaniju, uz posebno intenzivan napredak u posljednjim decenijama. Zajedničkim zalaganjem svih naših radnika vođenih izvrsnim iskusnim timom direktora ova kompanija je zaista predodređena da stalno napreduje i postiže nove uspjehe".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti