Direkcija za ceste FBiH, BIHAMK i AAMKBiH promovisali "Vodič za vozače"

30.11.2007. 15:07 / Izvor: Fena
Direkcija za ceste FBiH, BIHAMK i AAMKBiH promovisali 'Vodič za vozače'

Javno preduzeće Direkcija cesta Federacije BiH u saradnji sa Bosanskohercegovačkim auto-moto klubom (BIHAMK) i Asocijacijom auto-moto klubova u BiH (AAMKBiH) počinje sa realizacijom kampanje upoznavanja vozača sa zakonskom regulativom iz domena saobraćaja pod nazivom "Vodič za vozače".

Tim povodom direktor Direkcije cesta FBiH Ljubo Pravdić danas (30.11.2007.) je na konferenciji za novinare u ovom preduzeću istakao da brošura sadrži bitne novosti za vozače koje se odnose na saobraćajna pravila, prekršaje i kazne, stanje sigurnosti cestovnog prometa u BiH, pregled statistike saobraćajnih nezgoda, odgovornosti vozača u prometu, pomoć na cesti, djelatnost auto-moto klubova i drugo.

U toku kampanje vozačima će biti podjeljeno 400.000 brošura u kojima su na prikladan i popularan način prezentirane novine u prometu na cestama, te obaveze vozača koje proizilaze iz nove zakonske regulative.

Brošuru će vozači moći preuzeti prilikom registracije vozila ili produženja registracije u ministarstvima unutrašnjih poslova kantona, prostorijama auto-moto klubova, kao i na stanicama tehničkog pregleda vozila.

Predstavnici BIHAMK-a i AAMKBiH, Elvedin Hasanović i Zoran Pinjuh, govorili su o značaju i dometima ove i sličnih kampanja naglašavajući njihov preventivni i edukativni karakter.

Veliki broj prometnih nezgoda na našim cestama rezultat je prvenstveno nepoštivanja prometnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa prometne kulture većine sudionika u prometu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti