Vijesti

Direktori regionalnih razvojnih agencija kod premijera Brankovića: Pronaći najpovoljniji model saradnje

22.06.2007. 09:53 / Izvor: Fena

Tokom susreta, održanog 21. juna 2007., godine s premijerom Federacije Nedžadom Brankovićem i njegovim savjetnikom Fuadom Strikom, direktori pet regionalnih razvojnih agencija u Bosni i Hercegovini ( SERDA, ARDA, NERDA, REDAH i REZ) izrazili su zadovoljstvo spremnošću Vlade Federacije BiH da i u ovoj oblasti uspostavi i razvija konkretnu saradnju.

Cijeneći ulogu ovih agencija u procesu integracije u Evropsku uniju i rezultate koji su u izravnoj funkciji stvaranja jedinstvenog ekonomskog prostora u Bosni i Hercegovini, premijer Branković je ukazao na značaj i potrebu njihove bliže saradnje u komplementarnim oblastima i segmentima rada federalnih ministarstava i Vlade, kao što su razvoj poljoprivrede, podrška srednjim i malim preduzećima, oblast turizma i okoliša i sl.

U tom smislu složili su se učesnici sastanka treba definirati najpovoljnije modele saradnje koji bi se konkretizirali u dogovoru s resornim federalnim ministarstvima i ušli u planove za sljedeću godinu, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti