Direktorica DZ Bihać osumnjičena da je radno mjesto naplaćivala do 5.000 eura

25.01.2019. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Direktorica DZ Bihać osumnjičena da je radno mjesto naplaćivala do 5.000 eura

Sumnjiče se za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

Po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, pripadnici Federalne uprave policije, Detašman Bihać, uhapsili su jutros direktoricu Doma zdravlja Bihać Anelu Softić Kasumović, te zaposlenike Doma zdravlja Bihać Adnana i Nermanu Lipovača, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva USK.

Oni se sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

"Osumnjičenoj Kasumović Softić Aneli se stavlja na teret da je tokom 2018. i početkom 2019. godine, uz pomaganje osumnjičenih Lipovača Adnana i Lipovača Nermane, nezakonito u radni odnos primila veći broj lica, od kojih je zauzvrat primala novčane iznose od 3.000 do 5.000 hiljada eura po radnom mjestu", naveli su iz Tužilaštva, prenosi "Faktor.ba".

Pretresom koji u Domu zdravlja Bihać traje od jutarnjih sati rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, a uhapšeni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije Federalne uprave policije, Detašman Bihać radi daljnje kriminalističke obrade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti