Dizajnirajte svoj sluh: BEYOND slušni aparat sa streamingom

03.11.2016. 08:40 / Izvor: Akta.ba

Novi Widex slušni aparat BEYOND pruža mogućnost direktnog povezivanja sa smartphone-om bez posrednih uređaja.

Novi Widex slušni aparat BEYOND, pored postojeće bežične tehnologije Widex Link, pruža mogućnost direktnog povezivanja sa smartphone-om bez posrednih uređaja. Namijenjen je za iOS operativni sistem odnosno iPhone, iPad i iPod uređaje, a uskoro se očekuje i aplikaciju za Android uređaje na Google Play store. BEYOND aplikacija pruža svojim korisnicima potpunu povezanost slušnog aparata, pratećih DEX uređaja i smartphone-a.

Widex je novi BEYON

D slušni aparat i istoimenu aplikaciju predstavio na 61. Međunarodnom kongresu evropskih akustičara u Hannoveru, Njemačka #EUHA2016 i time se pridružio utrci za budućnost: direktnoj povezanosti slušnog aparata sa pametnim telefonom.

Widex Link

I dalje koristeći postojeću tehnologiju Widex Link, koja služi za streaming visoke kvalitete zvuka, proizvođač je zadržao povezanost sa svim DEX pomoćnim uređajima kod prelaska na novi slušni aparat.

BEYOND slušni aparat i aplikacija

Dakle, šta znamo o novom aparatu BEYOND? Baziran na Unique tehnologiji, BEYOND slušni aparat pruža najbolji kvalitet čistog zvuka nego ikada ranije. Zvuk je pročišćen putem jedinstvene U-platforme i uz pomoć patentirane 2.4 GHz PURE-LINK tehnologije koja je bazirana na čujnosti govora i razumijevanju slušanja i pruža izravan streaming na iPhone.

Slušni aparat precizno raspoznaje i klasifikuje svaku sredinu slušanja, u odnosu na količinu govora i buke u svakom momentu. Također, u aparatu su integrirane i postojeće Widex tehnologije: True Input, Soft Level Noise Reduction i SMARTWIND Manager, kako bi se korisniku pružio prirodan i autentičan zvuk u svim situacijama slušanja. Presvučen nanocoatingom u svim dijelovima, kako vanjskim, tako i unutrašnjim, slušni aparat zaštićen je od vlage.

Korisnik je u mogućnosti da stvara svoj individualni način slušanja uz pomoć intuitivne BEYOND aplikacije. BEYOND aplikacija korisniku nudi mogućnost individualnog prilagođavanja značajki "Sound Mixer" i "Sound Equalizer", kako bi prilagodio slušni aparat svojim željama. Moguće je birati između ponuđenih programa, kao i stvoriti sopstveni program koji se potom automatski spašava. Korisnik kroz aplikaciju može brzo i jednostavno da navigira uz pomoć swipe funkcionalnosti.

Čujte sve detalje

Uz BEYOND, korisnik čuje sve poželjne tihe zvukove, dok su nepoželjni tihi zvukovi reducirani. Tehnologija Soft Level Noise Reduction, bazirana je na algoritmu koji analizira razlike u modalitetu između tihih zvukova govora i ambijentalne buke iz okoline.

Rezultat? BEYOND slušni aparat precizno određuje koje zvukove da naglasi i pojača, a koje zvukove, kao što je ambijentalna buka iz okoline, da reducira.

Bolje razumijevanje govora do 30% i uz buku vjetra - SMARTWIND MANAGERTM

Tehnologija SMARTWIND Manager u novom Widex BEYOND slušnom aparatu opremljena je najnovijim algoritmom u borbi protiv buke vjetra u industriji. Uz pomoć dva mikrofona, koji su u stanju da prepoznaju buku vjetra, analiziraju se poznate karakteristike buke vjetra, a potom se "oduzima" samo ta buka, ostavljajući sve ostale zvukove. Studije su pokazale da SMARTWIND tehnologija uvelike pomaže pri redukciji buke vjetra i poboljšava razumijevanje govora u takvim situacijama slušanja.

Nova BEYOND serija slušnih aparata dostupna je kao FUSION model, sa četiri različita tipa slušalica namijenjenih različitim gubicima sluha. U nastavku pogledajte video kako se BEYOND slušni aparat intuitivno prilagođava korisniku.

Zanima vas više informacija o karakteristikama i funkcijama BEYOND slušnih aparata? Posjetite svoj najbliži Widex centru u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti