Djeca vogošćanskih naselja i dalje bez igrališta, najbliže 2 km udaljeno

21.12.2020. 11:05 / Izvor: Akta.ba
Djeca vogošćanskih naselja i dalje bez igrališta, najbliže 2 km udaljeno

Više od 600 punoljetnih građana je potpisalo peticiju i podržalo ovu inicijativu i preko 300 djece s nestrpljenjem očekuje igralište.

Mjesecima mališani i njihovi roditelji iz vogošćanskih naselja Gornja Jošanica, Donja Jošanica i Uglješićii prikupljaju potpise za peticiju izgradnje dječijeg igrališta.

U ovom dijelu Vogošćeima preko 300 porodica sa velikim brojem maloljetne djece. Najbliže igralište se nalazi u Vogošći, što je za pojedine mališane i preko dva kilometra udaljeno od kuće. Druže se i igraju na strmoj prometnoj ulici, jer drugo mjesto za igru nemaju.

Prije osam godina načelnik Vogošće Edin Smajić obećao je djeci da će za naselja Gornja Jošanica, Donja Jošanica i Uglješići izgraditi igralište. To se još nije desilo.

Prije par mjeseci Inicijativa je iznesena Općinskom vijeću Vogošća. Više od 600 punoljetnih građana je potpisalo peticiju i podržalo ovu inicijativu  i preko 300 djece s nestrpljenjem očekuje igralište.

Ovim putem pozivamo lokalnu vlast da uzme i razmotri našu incijativu u sto kraćem roku i krenu u izgradnju igrališta,koje je preko potrebno ovom naselju...Djeca i građani nisu zaboravili svoju incijativu za koju su marljivo i naporno radili”, poručuju mještani.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti