DKPT i Američkog univerziteta u BiH potpisali sporazum o saradnji

22.04.2016. 10:50 / Izvor: Akta.ba
DKPT i Američkog univerziteta u BiH potpisali sporazum o saradnji

Sporazum o saradnji ima za cilj uspostavljanja saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata na polju razvoja nacionalne i međunarodne bezbjednosti kao i provođenje specijalnističkih obuka za pripadnike Direkcije iz oblasti međunarodne i kibernetičke bezbjednosti.

Dana, 21. aprila 2016. godine, u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine upriličeno je potpisivanje sporazuma o saradnji između Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH) i Direkcije za koordinaciiju policijskih tijela (DKPT BiH).

Sporazum su potpisali predsjednik AUBiH-a Denis Prcić i direktor Direkcije Mirsad Vilić.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je, stalnom komunikacijom, koordinacijom i saradnjom sa svim partnerima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, služiti policijskim i drugim relevantnim tijelima u Bosni i Hercegovini u efikasnijem obavljanju poslova iz njihove nadležnosti, te vršiti zaštitu osoba i objekata koji se štite i tako aktivno doprinositi sigurnosti i kvalitetu života građana Bosne i Hercegovine, regije i šire.

Sporazum o saradnji ima za cilj uspostavljanja saradnje između Direkcije i AUBiH-a i to kroz realizaciju zajedničkih projekata na polju razvoja nacionalne i međunarodne bezbjednosti, naučno-stručne saradnje, kao i organizacije i provođenje specijalnističkih obuka za pripadnike Direkcije iz oblasti međunarodne i kibernetičke bezbjednosti.

Strane potpisnice su izrazile obostrano zadovoljstvo potpisanim sporazumom, čime su ozvaničili početak uspješne saradnje na području djelovanja obje institucije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti