dm će podržati šest ekoloških projekta

10.10.2019. 11:01 / Izvor: Akta.ba
dm će podržati šest ekoloških projekta

Šest ekoloških projekata sa područja cijele BiH izabrano je za realizaciju u inicijativi dm {ZAJEDNO} za bolje sutra.

Šest ekoloških projekata sa područja cijele BiH izabrano je za realizaciju u inicijativi dm {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenutoj s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša. Kompanija dm inicijativu provodi u sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO, u okviru koje je već ranije ukinuta upotreba besplatnih plastičnih vrećica u svim dm prodavnicama.Od 98 prijavljenih projekata koji su ispunjavali uvjete, odabrano je šest njih.

Tako će u narednom periodu dm osigurati podršku u realizaciji sljedećim ekološkim projektima: "Banjalučka gradska bašta kao inspiracija za nov način života" Udruženja građana "Gradske bašte" iz Banje Luke, projekt Općine Neum "Čišćenje neumskog podmorja", "Formiranje, razvijanje i zaštita zelene infrastrukture" iz mostarskog udruženja "Korak naprijed", "Tu živim – to cijenim" od PD “Koprivnica Bugojno”, projekt JU “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja "Ozelenjivanje opožarenog područja i uređenje vidikovca sa pogledom na grad" te projekta Općine Lukavac "Uređenje školskog parka u Lukavcu". 

"Na osnovu prijava koje smo zaprimili, evidentno je da u našoj zemlji raste angažman na području zaštite okoliša i raduje nas činjenica da na tom planu imamo dobre partnere. Unapređenje životnog standarda i povećanje svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini su ciljevi naše kampanje UČINIMO SVJESNO a šest odabranih projekata samo je jedan dio ove cjelokupne priče", izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Uvjeti za prijavu bili su da projekti slijede društveno – odgovorne ekološke ciljeve što između ostalog podrazumijeva i čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja i pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl. Sve zainteresovane nevladine organizacije, udruženja i javne ustanove mogli su se prijaviti putem platforme www.dm-zajedno.ba, od 12.8. do 16.9.2019. 

Pod krovnim imenom {ZAJEDNO} dm realizira već četvrtu društveno odgovornu kampanju, osiguravajući podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standardna u Bosni i Hercegovini. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti