DNC Spinnaker i Bellingham International zajednički na tržištu

08.11.2007. 12:15 / Izvor: Fena
DNC Spinnaker i Bellingham International zajednički na tržištu



Kompanije DNC Spinnaker, članica ComTrade Group, i Bellingham International iz Velike Britanije potpisale su 07. novembra 2007. godine u Sarajevu ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu u pružanju konsultantskih usluga.

Ugovor su potpisali generalni direktor DNC Spinnakera Miralem Mašić i Jonh Gillingham iz Bellingham Internationala.

Potpisivanju je prisustvovao i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft koji je kazao da će saradnja između ove dvije kompanije ojačati veze između BiH i Velike Britanije.

"Poslovne veze između dvije zemlje su male, ali mislim da idu u pravom smjeru. Većina firmi iz Velike Britanije koje rade u BiH članice su Anglo-bosanskog poslovnog foruma, kao što je i DNC Spinnaker", istakao je Ryckroft.

Govoreći o Bellingham Internationalu, Ryckroft je pojasnio da je to kompanija za trening i konsultantske usluge koja je pružila najupečatljivije treninge u vezi s britanskim standardima, upravljanjem kvalitetom, biznis kontinuitetom i upravljanjem sigurnosnim sistemima.

"Nadam se da će saradnja između DNC Spinnakera i Bellingham Internationala biti primjer i drugim kompanijama za saradnju", dodao je Ryckroft.

Paul Bellard iz Bellingham Internationala izrazio je zadovoljstvo što svoje iskustvo mogu podijeliti s firmama iz BiH i to u oblastima upravljanja kvalitetom, biznis kontinuitetom i sigurnosti informacija, a to su područja na koja su posebno fokusirani.

Sve to daje veću efikasnost i efektivnost firmama, povećava moral ljudi na njihovim radnim mjestima jer im daje pouzdanost, a istovremeno štiti firme od događaja kao što su terorizam, prirodne katastrofe, tehnološki propusti i ljudske greške koje bi mogle imati razarajuće efekte, pojasnio je Bellard.

Dodao je da smatra da će kao rezultat aktivnosti Bellingham Internationala firme iz BiH biti spremnije za uključivanje u Evropsku uniju.

DNC Spinnaker i Bellingham International ranije su potpisale predugovor o zajedničkim nastupu u pružanju konsultantskih usluga i treninga potrebnih kompanijama koje žele da posluju ili se certificiraju prema ISO ili British standardima iz domena informacijske sigurnosti, poslovnog kontinuiteta i upravljanja poslovanjem.

Ovim ugovorom, DNC Spinnaker obavezao se da će pružati edukaciju i vršiti konsultatske usluge za izgradnju i uspostavu ISMS-a (Information Security Management Sistema - izrađenog na bazi ISO 27001), Business Managementa (ISO 9001) i Business Continuityja (BS 25999, standard za kontinuitet poslovanja) na području Balkana i Bliskog istoka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti